Dit land is gek geworden

5 min.
GeK

Dit land is helemaal gestoord geworden sinds ik mijn laatste blog schreef, 6 weken geleden. Van het ene uiterste in het andere, de Corona ellende begint zijn tol te eisen lijkt het wel.

Zes weken terug was ik blij en tevreden met de ombouw van onze achtertuin. Helemaal kapot en naar de kloten, maar met het gevoel van ‘Yes, we did it!’. En iedere dag was een feestje om te zien dat alles begon te groeien en te bloeien. Het leven leek weer de moeite waard met zoveel moois, ondanks het juk van de Corona maatregelen. Maar daar zal ook ooit een einde aan komen, dus rustig afwachten op betere tijden.

Tot een paar weken geleden dit land volledig ontplofte en ontspoorde. De kuddementaliteit kreeg ineens de overhand over het gezond verstand, en wars van alle noodwetten en regels ging men massaal op de been. Om te demonstreren tegen het optreden van een paar politiemensen waardoor een (waarschijnlijk) onschuldig mens overleed, 9000 kilometer verderop alsof dat daar indruk zou maken.

Maar dit is Nederland, waar alles direct moet ontaarden in geweld, haat, en het misbruiken van een ontstane situatie om maar te gaan rellen, slopen en duizenden mensen in gevaar brengen. Want: het virus is nog lang niet weg! Helaas hebben veel mensen in Nederland (ik zeg bewust geen “Nederlanders”, want ik ben ervan overtuigd dat de meeste raddraaiers niet eens een Nederlands paspoort hebben) het verstand van een goudvis, en een IQ zo groot als hun schoenmaat.

Ineens is het in dit land niet meer zo fijn om te wonen. Plotseling realiseer je jezelf dat zij die deze grove overtredingen kunnen (nee, MOETEN!) verbieden, stoppen, tegenhouden, ontbinden en noem maar op zelf meedoen, meelopen en dus goedkeuring geven aan wat een massale overtreding van de wet kan worden genoemd. De leiders van dit land zwijgen, en doen niets anders dan zich verschuilen achter de afgeschoven verantwoordelijkheden, het wijzen naar anderen en het belazeren van de bevolking door ons van onjuiste, incomplete en onvolledige informatie te voorzien.

Met alle respect voor de ongetwijfeld goede bedoelingen van de organisatoren van de eerste demonstratie is er geen enkel excuus te vinden waarom er ineens figuren opstaan die allerlei zaken gaan staan verkondigen over “ons slavernijverleden” en hoe slecht wij “witte mensen (blanken)” wel niet zijn. En zichzelf vervolgens een vrijbrief geven om een beeldenstorm te ontketenen, waarbij de meesten niet eens weten hoe het verleden eruit heeft gezien.

Wat ooit begon met een gefrustreerde MTV veejay die nergens goed voor was, zelfs niet voor de politiek is ontaard in een regelrechte rassenstrijd, die hier in de steden en straten van ons land, mijn Nederland wordt uitgevochten. Dit land dat ik 23 jaar met heel veel eer en een schoon geweten heb gediend, verdedigd en mede behoed voor juist dit soort escalaties.

Dit land is mijn land niet meer. Er is totale anarchie uitgebroken, zonder een daadkrachtige leiding om alles weer onder controle te krijgen. Nee, in plaats daarvan komen er allerlei excuses richting de naar eigen zeggen gediscrimineerde en onderdrukte bevolkingsgroepen, zonder de schuldigen van het veroorzaken van enorm veel leed en schade aan publieke eigendommen op te sporen en te bestraffen. Er is geen capaciteit om dit te doen hoort men dan, terwijl er wel geüniformeerden in een moskee op de knieën gaan en mensen massaal worden bekeurd vanwege het overtreden van de noodmaatregelen. Er is geen capaciteit, terwijl de ME in groten getale aanwezig is rondom een begrafenis van een onlangs overleden Hell’s Angels-lid voor het geval het uit de hand zou lopen. Snap jij het nog? Ik niet.

Nederland wordt geregeerd door angst en blinde Eurofielen. De top bestaat uit meelopers, risicomijders, ontkenners en electoraatslaven. Snotneuzen die amper van school zijn maken de dienst uit, van Justitie & Veiligheid tot Defensie, van VWS tot Binnenlandse Zaken. Nog even los van de dames die voor de vulling van het vrouwenquotum moeten zorgen; de een met een voorliefde voor het Midden-Oosten en een Palestijnse echtgenoot die meer geeft om alles wat buiten dit land gebeurt, de ander met Zweedse roots en een dubbel paspoort die ook nog eens de plaatsvervangster van de premier mag spelen, als ze er tenminste is.

Ik begrijp niets meer van dit land. Er is overal wel wat, maar hoe een land binnen een paar weken van een democratie tot een dictatuur kan verworden is mij een raadsel. Minderheden worden ineens de stem van het volk, nieuwe wetten worden met spoed ingevoerd om de burger monddood te maken en te kunnen aanpakken als het toevallig zo uitkomt. Men noemt dat “het nieuwe normaal“, maar wie wil dat echt? Er bestaat niet eens zoiets als ‘normaal‘, want de omschrijving en inhoud is voor iedereen anders. Het nieuwe is de onderdrukkingsfactor. Waarbij de macht volledig bij de machthebbers komt te liggen, die de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk delegeren.

Dit gaat helemaal fout. En er is helemaal niets wat we er tegen kunnen doen, want het is bijna ieder voor zich nu. Weg samenleving, weg samenwerking. Niet alleen Nederland gaat stuk; ook het Europees experiment is volledig mislukt. Dat is nu wel bewezen. Onnoemelijk grote geldbedragen (geld dat niet bestaat) moeten van Noord- naar Zuid Europa worden verplaatst. Zodat de mensen uit de noordelijke landen lekker vakantie kunnen vieren in de zuidelijke landen. Waar zij dus nog veel meer geld gaan uitgeven zodat de zuidelijke landen weer kunnen terugvallen in hun oude patroon. Europa had pas bestaansrecht gehad als Brussel de Coronacrisis en de huidige ‘rassenstrijd‘ als één partij te lijf was gegaan. Dan waren alle onderhandelingen over geld niet nodig geweest, dan waren de mensen vast wel overtuigd van het nut van een verenigd, en dus sterk Europa. We zullen het voortaan maar Europia noemen, een heel grote wens van een heel klein clubje fanatiekelingen die is uitgedraaid op een utopie. Die meer hebben afgebeten dan ze konden kauwen. En dus moeten stikken in plaats van slikken.

We gaan het zien. Wij houden ons gedeisd en blijven nog lekker thuis. Net zoals de afgelopen 14 weken. En hopen dat de mensen tot bezinning komen, van hoog naar laag, van links naar rechts.

10 reacties

Naar het reactie formulier

  • Joop op 19 jun 2020 om 22:04
  • Reageer

  Sodeju, wat een verhaal! Maar je hebt wel gelijk. We zijn het allemaal een beetje beu, en hebben korte lontjes. Dat de politie(K) niets doet is evident. Veel te lastig, je kunt beter zoals vandaag honderden mensen voor de incheckbalies van Schiphol neerzetten. Die je vervolgens ook niet gaat bekeuren. De horeca etc. hebben weer het nakijken. De elite is helemaal geschift en doorgeslagen, met die linkse oproerkraaiers en landverraders (zie biomassa) voorop.

  1. Jij zegt het… Ik ook, maar dan in wat andere bewoordingen. Dank voor de reactie!

  • Thea Lubbers op 18 jun 2020 om 13:00
  • Reageer

  Ik voel je woede en frustratie Esra, mooi antwoord. En het slaat ook letterlijk nergens op wat er gebeurd.
  Men heeft blijkbaar nog steeds niks geleerd over wat er in WO2 fout was.

  1. Inderdaad.

  • Esra Micha van den Ende op 18 jun 2020 om 12:46
  • Reageer

  Wat ik van de huidige wereld om ons heen vind: de nuances zijn zoek! En niemand schijnt die te kunnen vinden en daarom laten we de frustratie de overmacht krijgen. Er worden regels genegeerd en als daar dan weer op gereageerd wordt dan schreeuwen we met zijn allen om het hardst.
  Begrijp me niet verkeerd: ik ben alle regels rond de corona ook al meer dan zat, want als chronisch zieke vrijgezel zie ik nu zo goed als niemand meer. Mijn goede gesprekken zijn met vrienden die ik van Facebook ken en appjes met familie. Maar écht bij elkaar zijn…dat is al maanden niet mogelijk! Mijn dagelijkse fysieke gesprekspartners zijn de ruim aanwezige Technic Lego-voertuigen in mijn woonkamer.
  En dan het hele kwalijke andere punt dat ons nu dagelijks bezighoudt: discriminatie. Het is verschrikkelijk wat er nu in korte tijd weer allemaal is gebeurd en dat alleen omdat iemand de “verkeerde” kleur heeft! Dit gebeurt natuurlijk ook al jaren en ik heb ook zelf van dichtbij ervaren dat er ook echt mensen met een donkere huidskleur worden benadeeld, alleen omdat er van uit wordt gegaan dat dat minderwaardige mensen zijn. Nogmaals verschrikkelijk!! En ik voel dan een plaatsvervangende schaamte in mij.
  Maar ik denk niet dat de oplossing dan is om geschiedenis te schrappen, plunderend de straat op te gaan of te eisen dat alle straatnamen en standbeelden die op een bepaalde manier beledigend zijn te verwijderen. En ik denk dat zulke dingen ook goed kunnen helpen om ervoor te zorgen dat zulke verschrikkelijke dingen, tegen bepaalde mensen binnen de bevolking, nóóit meer mogen gebeuren! Ik denk bv aan bepaalde kampen, waar in de tweede wereldoorlog zovelen zijn afgeslacht alsof ze vee waren!
  Deze kampen staan er juist nog om ervoor te zorgen dat we niet vergeten dat het zó verkeerd was! En vooral ook om het nóóit, nóóit meer te laten komen tot zo’n mensonwaardige situatie!
  Dat ik in mijn eentje niks verander aan wat er nu al allemaal fout gaat in onze samenleving weet ik, en dat je een betere samenleving niet bereikt met geweld, demonstraties en rellen lijkt mij ook duidelijk! Misschien kunnen we met zijn allen er moeite voor doen, energie in steken om elkaar op een rustige en respectvolle manier te wijzen op bepaalde misvattingen. En vooral: blijf met elkaar in gesprek en behandel elkaar dan zoals je zelf graag behandeld wilt worden!! Dát is nuance zoeken! Iedereen heeft recht op een gelukkig en veilig leven! En iedere keer bij een situatie waarin dit soort rechten worden geschonden hoop ik weer dat vooral ook de politieke beesten in Den Haag nou eindelijk eens wakker worden, eindelijk eens gaan luisteren en meelezen met alle berichten op de diverse media!! Ze kunnen er zoveel uit halen want iedereen is het zat! Dit land zal naar de verdommenis gaan als deze mensen in hun eigen bevoorrechte kantoren blijven zitten! Met hun kop zó ver in hun collega’s reet, dat ze elkaars tong kunnen kietelen!
  We blijven ons best doen om ze in te laten zien dat het zó niet verder kan! Laten we met z’n allen volhouden; als er iemand is die weet wat volhouden is dan zijn wij het wel! En dan moet het goed kunnen komen!!👊🏻

  1. Geweldige reactie. Ik hoop dat er nog veel meer mensen opstaan met dit soort reacties. Iemand moet beginnen, dus waarom niet wij?

  • Wim van Beijnen op 18 jun 2020 om 10:50
  • Reageer

  Goed geschreven Rob, ik denk dat je het gevoel van de zwijgende meerderheid in Nederland wel te pakken hebt. We worden inderdaad geregeerd door een stelletje die alleen voor zich zelf bezig zijn een verdedelde kleuterklas.

  1. Thanks Wim!

  • Thea Lubbers op 18 jun 2020 om 07:36
  • Reageer

  Zo, dat heb je mooi omschreven. Zo voelen Tonnie en ik het ook. Totale wancontrole en regels die niet gehandhaafd kunnen worden.
  Ik geloof dat ik deze blog van jou ga delen, openbaar op mijn faceboek profiel als dat van je mag.

  1. Natuurlijk!

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: