En toen had ik het…. Of niet? Deel 1

⏱ Leestijd: 3 minuten.

Ik weet het nog goed, zomer 2011, 30+ graden, heerlijk weer. Omdat ik het zo leuk vind om buiten bezig te zijn een prachtige buitenkeuken (grote grill met alles er op en er aan) aangeschaft, want de oude grill had zijn beste tijd gehad.

Op het terras het apparaat in elkaar zetten, lastige beschrijving! Maar goed, het onderstel zit in elkaar, en uuuhm….. Ik kan toch niet meer overeind komen! En nu zit ik gedeeltelijk in een rolstoel… Hoe kan dat? Lees het verhaal in meerdere delen.

Deel 1.

Ik was een gezonde vent, 22 jaar beroepsmilitair geweest en altijd in goede conditie. Maar ja, er kan altijd iets misgaan, zo ook bij mij. Begon in 1992 met rugpijn, vervelend getrek en gedoe in mijn linkerbeen; kort samengevat een fikse hernia. Goed, uiteindelijk geopereerd, en geen problemen gehad met revalideren en opbouwen conditie. So far, so good… Tot 4 jaar later hetzelfde probleem weer de kop opstak. Met enige nervositeit wederom naar de neuroloog; jawel, alweer op dezelfde plek een grote uitstulping die mijn ruggenmerg afknelde. Besloten werd nogmaals te opereren (ander ziekenhuis deze keer), maar tijdens deze ingreep ging er iets mis waardoor ik mijn linkervoet niet meer kon optillen (klapvoet). Erg vervelend, maar viel mee te leven.

Zover de voorgeschiedenis in grove lijnen. In de daaropvolgende 15 jaar heb ik eigenlijk weinig last gehad van de klapvoet, ware het niet dat ik als beroepsmilitair fysiek niet meer in staat was alles te doen wat van mij werd verwacht. Ik heb daarom zelf ontslag genomen, en ben aan het werk gegaan in de automatisering (jaja, ook daar was ik voor opgeleid), wat ik nog steeds heel graag doe. Even los van het fysiek zwaardere werk; dat gaat gewoon niet meer.

Komen we weer terug op de mooie, warme dag in de zomer van 2011…. Wat is er aan de hand?! Het begin van een lange weg vol onduidelijke 

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

QR-code

Deze website gebruikt cookies. Door op OK te klikken ga je hiermee akkoord.