Ezeltje prik…

2 min.
ezeltje prik je

Ezeltje prik… Wie kent het nog? Een plaatje van een ezel zonder staart, en dan moest het slachtoffer geblinddoekt een staart met een punaise op de juiste plaats op de ezel zien te prikken.
Meestal met grote hilariteit als gevolg, want waar dat ding allemaal terecht kon komen moest soms worden gecensureerd… Maar daar hebben we het nu niet over . Dit is een ander soort prikje!


AstraZeneca heet het goedje waarmee ik vandaag ben gevaccineerd om het gevecht tegen COVID-19 aan te kunnen gaan mocht het zover komen. Maar vooral om ervoor te zorgen dat ik, in het geval dat ik besmet raak zo weinig mogelijk anderen kan besmetten. Een win-win situatie dus, hoewel er toch figuren zijn die dit niet alleen betwijfelen, nee zelfs met meer of minder geweld bestrijden. Bizar, asociaal en gewoon walgelijk vind ik die instelling.

Want wie wil nu niet dat deze almaar voortdurende dreiging de kop wordt ingedrukt? Wie wil er niet weer eens lekker uit eten, uitgebreid shoppen, eindelijk de familie weer eens zien en aanraken en ga zo maar door. Kennelijk stiekem toch meer mensen dan ik zou denken hebben zichzelf deze antivaxx instelling opgelegd. Niet uit religieuze of andere principiële bezwaren, nee, gewoon omdat zij in deze verrotte wereld een stem en platform krijgen. Dus gewoon omdat het kan.

Terwijl er tienduizenden mensen op de IC’s in de wereld vechten voor hun leven, miljoenen bezwijken en zijn bezweken onder de gevolgen van dit vreselijke virus. Wat vervolgens glashard naar het rijk der fabelen wordt verwezen door dat vreemde volkje. Ik kan er met de pet niet bij hoe men erbij komt dat er “niets aan de hand is”, tot en met een niet nader te noemen president van het grootse Zuid-Amerikaanse land toe.

Mijn vrouw is alweer bijna aan de beurt voor haar tweede inenting met het Biontech/Pfizer vaccin; ik kan niet wachten ik ook volledig beschermd mijn leven weer kan oppakken. Helaas duurt dat nog even; op 22 juli ben ik eindelijk aan de beurt. Dat betekent dat wij vanaf zeg maar half augustus, bij leven en welzijn weer verder kunnen met leuke dingen doen.

Ik blijf het maar weer roepen: LAAT-JE-VACCINEREN! Is het niet voor jezelf, doe het dan voor personen waarmee je in contact komt of bent geweest. Wees toch niet zo egoïstisch en naïef; doe gewoon niet alsof er niets aan de hand is. Kijk maar wat er op dit moment in India gebeurt, de buurlanden zetten zich schrap. Een derde golf met besmettingen ligt op de loer, ook hier, dankzij jullie idiote waandenkbeelden en meningen. En tussen ons: die Engel is eigenlijk “The devil in disguise“!

engelduivel

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: