Hallo blogger!

2 min.

blogger001Kijk, daar is de blogger“! Met deze spontane woorden werd ik vandaag ontvangen op de dagbehandeling Longziekten in ‘mijn’ St Antonius ziekenhuis te Nieuwegein voor mijn 4-wekelijks motivatiesapje met Infliximab. Een van de dienstdoend verpleegkundigen, degene die mijn infuus de vorige keer heeft verzorgd slaakte deze kreet toen ik de afdeling opkwam.

Ze gaf aan mijn blogs te lezen; wat ontzettend leuk om te horen dat niet alleen kennissen, medepatiënten en mijn naaste verwanten deze al dan niet zinnige verhalen lezen. Uitgerekend een van de mensen die zich altijd maximaal inspannen om het mij (ons) zo goed mogelijk naar de zin te maken tijdens deze steeds terugkerende behandelingen leest mijn verhalen en volgt mijn reis door sarcoland.

Kennelijk zijn mijn periodieke “brainfarts” geschikt voor eenieder die het lezen wil. Juist dat soort opmerkingen toveren een brede glimlach op mijn gezicht; ik bereik mensen waar ik het niet van had verwacht. Niet dat ik het daarvoor doe; ik schrijf, lekker egoïstisch eigenlijk in eerste instantie voor mezelf. Gewoon mijn hoofd leegmaken zodat de volgende lading (on)zinnige ervaringen en indrukken erin kunnen landen.

En dan is het best grappig te horen hoe dit dan wordt ontvangen. Van een aantal mensen weet ik gewoon hoe ze erover denken, maar dat zijn er maar een paar van de ruim 150 die mijn verhalen volgen of op zijn minst op regelmatige basis lezen. Ik zal dit echt blijven doen, ook al is het een nietszeggend verhaal als deze.

Ik doe dit nu eenmaal voor mezelf, ik moest het gewoon even kwijt. De een zet het op Facebook, de ander neemt de tienduizendste selfie en gooit het op Instagram. Mooi, niets voor mij. Ik smijt mijn gedachten via het toetsenbord de cloud in; op deze manier blijven deze ervaringen bereikbaar en voor mij onmisbaar.

Mijn infuus is bijna doorgelopen; ik kan er weer zo’n drie en een halve week tegenaan. Het blijft een bizar iets; door deze halve liter vloeistof lééf ik weer een poosje. Dankzij de lieve mensen die dit iedere vier weken weer mogelijk maken heb ik weer een goed weekend en een paar betere weken. De volgende keer zal ik jullie zeker weer bedanken; jullie zijn goud waard!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Helen op 2 nov 2018 om 16:13
  • Reageer

  Fijn dat je er weer even tegen kan. En dat er weer goede dagen komen! Het is je zo gegund!

 1. Wat leuk om te lezen dat anderen de blogs ook lezen. Mijn peut leest de mijne ook en heeft het haar collega verteld waar ik eerst bij was. Hij leest ze nu ook.
  Je fangroep groeit, ook omdat je het zo mooi kunt zeggen.

 2. Heerlijk om ook de goede dingen te kunnen lezen! En fijn dat je er weer een paar dagen tegen kan. Goed weekend!

  • Wim van Beijnen op 2 nov 2018 om 14:29
  • Reageer

  Mooi stukje weer geschreven, fijn dat dit ook gewoon kan.

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: