K-vinger

2 min.
K-vinger

Het houdt niet op geloof ik. Met een zwaar gehandicapte rechterhand kan ik niet functioneren. Het treurige resultaat van een mislukte triggervinger operatie in juli; zie https://vonjot.nl/here-we-go-again/ voor het verslag daarvan. Ik zit er maar mee; het moet gewoon OVER!


Drama. Iets anders kan ik het niet noemen. Vier maanden na de gewraakte operatie aan mijn rechter ringvinger is het allemaal alleen maar verslechterd in plaats van opgelost. Ik heb he-le-maal niets meer aan die K-vinger!
Dus maar terug naar diezelfde plastisch chirurg. Er zit kennelijk een waarheid in het gezegde “Zachte heelmeesters maken stinkende wonden“; het is namelijk een enorm aardige vent, die mij direct wist in te palmen met een eveneens militaire achtergrond.

Helaas maakte hij zijn belofte niet waar: aangezien dit de 3e keer was (en de 4e vinger in totaal) waarbij deze procedure werd uitgevoerd, en ik aan de vorige ingrepen uiteindelijk geen complicaties heb overgehouden voorzag hij een probleemloze ingreep en spoedig herstel.
Mijn lijf dacht daar kennelijk heel anders over. De door zovelen als kleine, onschadelijke en relatief onschuldige ingreep beschreven operatie is wel precies dat: een operatie. Er wordt dus iets stukgemaakt om erbij te kunnen.

Op 1 december krijgt hij een tweede kans. Ik hoop dat er geen onherstelbare schade is ontstaan tijdens de 1e poging, maar ik heb er een slecht gevoel over. Mijn toch al gesloopt zenuwstelsel gaf toch duidelijk aan dat er iets mis is gezien de enorme uitstraling van de pijn naar mijn pink en rechterkant van de handpalm. Juist daardoor is die hand vaak onbruikbaar. En geloof me: het is verrekte lastig om de eigen kont af te vegen als je links onhandig bent!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat een ellende het blijft maar tegen zitten hopelijk de volgende poging wel goed, succes weer Rob.

  • Thea Lubbers op 21 nov 2021 om 22:01
  • Reageer

  Het geluk zit je niet mee de laatste tijd. Ik hoop dat het nu wél goed kommt en je je hand weer gewoon kunt gebruiken. Sterkte alvast. Ik duim voor je, heel hard. 👍👍👍👍👍

 2. Zut maatje! De pech blijft duren. Ik zou zeggen ‘fingers crossed’ dat het nu lukt maar dat is nu niet zo’n goede woordkeuze. Ik hoop echt dat het in orde komt en je weer meer kan doen met je hand.

  • Marianne op 21 nov 2021 om 19:17
  • Reageer

  Och Rob, wat een ramp! Ik ga heel hard duimen dat deze sores opgelost wordt, want zonder “werk”hand ben je pas echt gehandicapt!!! Sterkte!!!!

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: