Komkommertijd

2 min.

1 augustus; tijd voor een korte update. Het is tenslotte komkommertijd; het gros van de mensen in West-Europa geniet van de langverwachte, en doorgaans welverdiende vakantie. Dus mijn blogs verdwijnen nu even van het netvlies van mijn trouwe lezers; het moet ook zo gaan. Ik schrijf ook voor mezelf tenslotte…

komkommertijd01

Zoals al eerder gemeld ga ik pas op vakantie als mijn sarcoïdose dat ook doet, dus dat kan nog wel even duren. Maar ik vermaak me prima in mijn “self created” paradijsje in de achtertuin. De zon schijnt, wind ruist door de toppen van de palmen en het water in de fontein en waterval stroomt is een rustgevende cadans. Ik geniet.

Ik voel me behoorlijk goed! Dat is nieuws dat ik al lang niet meer heb kunnen (en durven) schrijven. De hoofdreden zal het lekkere zomerweer zijn, maar stiekem begin ik te vermoeden dat de infusen met Inflectra tegen de sarcoïdose toch in mijn voordeel beginnen te werken en met mij meevechten. De grote rode vlekken op mijn kuit beginnen langzaam maar zeker wat te vervagen, ik heb behoorlijk minder last van mijn botten en ik slaap weliswaar nog steeds slecht en te weinig, maar wel beter en meer dan voorheen (waarom klinkt deze zin zo zinloos?). Sorry. Beetje melige bui…

Helaas gaat dat niet op voor de neurosarcoïdose. Hier kan de Inflectra geen wonderen bij verrichten; wat kapot is blijft kapot. Maar gezien de langzame weg naar stabilisatie van mijn, nou ja gewone sarcoïdose ben ik een gelukkig mens op dit moment. Ook tussen de oren begint dit zijn uitwerking te krijgen; ik durf weer een beetje te leven. Hoe vreemd voelt dat aan….

De vorige blog heb ik opgedragen aan al die andere sarco-vechtertjes. Nou, ik weet niet of ik ook speciale gaven heb gekregen van die Inflectra, maar bij minstens 3 van hen zijn positieve veranderingen waar te nemen. De een heeft genoten van een heerlijk rustige vakantie in La France; een ander heeft het maffe idee om de Nijmeegse vierdaagse uit te lopen ook daadwerkelijk omgezet in een finish, en de derde vecht nu in ons welbekende ziekenhuis en boekt voldoende fysieke vooruitgang om ook te kunnen starten met de al zolang gewenste Inflectra behandelingen.

Al met al reden genoeg om even de afgelopen tijd te evalueren, en de resultaten met jullie te delen. Ik wens jullie een bijzonder goede en fijne komkommertijd toe. VonJot signing off, vanuit mijn eigen paradijsje aan de rand van zuidoost Brabant.

al meer dan 650 kilometer vakantiefiles richting zuiden

Ik wens iedereen een fijne, en vooral stress- en filevrije vakantie toe.

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: