Nog een keertje dan

2 min.
Nog een keertje dan - Einde 2020

Mijn laatste infuus van 2020 loopt in op het moment dat ik dit schrijf. De afsluiting van een bijzonder jaar, niet alleen voor mij…


Vervelend. Het jaar 2020 gevangen in één woord. “Opgesloten” vanaf 2 maart, en zoals het eruit ziet gaan we gewoon nog even door met ophokken. Maar gezien het feit dat ik nog steeds in staat ben een toetsenbord te bedienen zit het allemaal nog steeds goed.

Minder goed gaat het met de verschillende verenigingen en clubs waar ik vrijwilligerswerk voor doe, als bestuurslid of anders. Alles ligt zo’n beetje stil; het enige dat we kunnen doen is op afstand dingen regelen. Van achter een beeldscherm. Zonder echt fysiek contact. En dat doet pijn.

Gewoon even babbelen met diegenen waar je het allemaal voor doet. Even dat oogcontact, die warme handdruk, even die stem echt horen. Het zat, en zit er voorlopig ook niet in. Als dit het nieuwe normaal is dan weet ik niet wat dan nog “abnormaal” is.

Aan de andere kant mogen we toch terugkijken op een aantal geslaagde acties; het meest sprekende voorbeeld is het aanbieden van een kerstpakket aan alle leden van de BNMO afdeling Noord-Brabant, waarvan ik penningmeester mag zijn. Daarnaast, vanwege het aftreden van de oud-voorzitter mag ik die taak ook nog tijdelijk vervullen.

Ruim 150 hartverwarmende reacties. Bijna 550 pakketten verspreid; een enorme operationele en logistieke operatie. Dat er dan af en toe iets niet helemaal vlekkeloos verloopt, ach, dat gebeurt. Mensen die vergeten zijn adreswijzigingen, of erger nog, sterfgevallen door te geven. Pakketbezorgers die de weg kwijt zijn en nog wat andere oorzaken. Om uiteindelijk maar 5 pakketten over te houden die niet konden worden aangeboden aan de rechthebbenden. Ik zeg: JOB WELL DONE!!!

Rest mij iedereen ondanks de strenge lockdown, en dus heel vervelende beperkingen fijne feestdagen te wensen. Cliché: een tijd van bezinning en herdenking. Mijn insteek: kijken naar het lichtpuntje aan het eind van deze Coronatunnel, en vooruitdenken aan al het moois dat gaat komen na al deze shit. Het ga jullie goed, tot volgend jaar.

staysafe

1 reactie

    • Marianne op 24 dec 2020 om 14:42
    • Reageer

    Jullie ook hele fijne feestdagen gewenst!

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: