SarcoNieuws

Op deze pagina vind je een aantal interessante publicaties, films, afbeeldingen en overige zaken die de moeite van het bekijken waard zijn. Een korte beschrijving wat de ziekte is; de details lees je via de diverse links…


Sarcoïdose: onbekend, maar zodra je er mee te maken krijgt zou je wensen het niet te kennen. Een “Silent Killer” in de vorm van een kameleon; onzichtbaar, ongrijpbaar, ongeneselijk en oerlelijk in zijn pure vorm. Een systeemziekte waar sommigen wel, en anderen weer geen last van hebben of krijgen. Het is soms tijdelijk, soms chronisch (met tussentijdse pauzes). Maar als je het eenmaal binnen hebt kom je er nooit meer vanaf… (zie ook deze blog: Gerard Granuloom).

Ik zal hier niet uitleggen wat het is; alle informatie die je nodig hebt vind je op de site van de patiëntenvereniging Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (Sarcoidose.nl), een aantal bekende blogsites van medepatiënten, zoals Leven met sarcoïdose van de Belgische Helga, Kraakelingen van Annemiek, Thea’s Bezigheden van Mij en openbare fora, zoals Wij hebben Sarcoïdose.
In mijn blogs lees je hoe het bij mijzelf is ontdekt, en wat er aan is (en nog steeds wordt) gedaan. Wil je weten wie ik ben? Een samenvatting vind je op deze pagina.


Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (Sarcoidose.nl):


  • ILD Expertisecentrum St Antonius Nieuwegein
    • Het ILD Expertisecentrum van het St. Antonius Ziekenhuis is het oudste en grootste centrum van Nederland dat gespecialiseerd is in de behandeling van interstitiële longziekten. De meest bekende zijn longfibrose en sarcoïdose.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.