Vaccinatie COVID-19 en sarcoïdose

< 1 min.

Belangrijk nieuws uit het ILD-Expertisecentrum in Nieuwegein voor de sarcoïdosepatiënten die twijfelen of zij de COVID-19 vaccinatie moeten nemen.

Onderstaande email kreeg ik vandaag, nadat ik voor mijzelf navraag had gedaan bij mijn behandelteam. Ik kreeg eerst een persoonlijk bericht, en daags daarna deze algemene melding. Doe er je voordeel mee!

Er is in de media veel aandacht voor de vaccinatie tegen het Coronavirus. We kunnen ons voorstellen dat dit bij u veel vragen oproept. Daarom willen we u vanuit het ILD Expertisecentrum graag een korte toelichting geven.

Patiënten met een interstitiële longziekte (ILD), zoals longfibrose en sarcoïdose, vallen in de groep kwetsbare patiënten en komen voor vaccinatie in aanmerking. Het huidige vaccin is inmiddels goedgekeurd door de EMA (Europese Medicijnen Agentschap) en zodoende veilig voor gebruik.

Als longartsen verbonden aan het ILD Expertisecentrum adviseren we u dan ook om u te laten vaccineren, wanneer u hiervoor wordt opgeroepen.

Ook als u medicijnen gebruikt die de afweer onderdrukken is vaccineren veilig en aan te bevelen.

Het ILD Expertisecentrum volgt de richtlijnen vanuit de Rijksoverheid/RIVM/GGD.

Zodra u een oproep heeft gekregen kunt u zonder overleg met uw longarts de vaccinatie laten toedienen, conform het beleid rondom de jaarlijkse griepvaccinatie.

Bovenstaande adviezen gelden ook voor de Coronavaccinaties welke in 2021 door de EMA worden goedgekeurd.

Hopelijk hebben we hiermee wat onzekerheid kunnen wegnemen. Voor verdere informatie adviseren we u om op de site van het RIVM te kijken: www.rivm.nl.

1df084a9 cbdb 42b0 8558 588d0100a374

Wat vind je van dit verhaal? Leuk om te weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: